Proširena lista pomagala za slijepe osobe osiguranike Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ/K

Priopćavamo da je od dana 12.7.2021. godine na snazi Odluka o o visini sudjelovanja Zavoda u troškovima nabave ortopedskih i drugih pomagala kojom je između ostalog proširena lista pomagala koje slijepe osobe sa područja Hercegovačko – neretvanske županije/kantona osiguranici zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ-K imaju pravo. Ovom odlukom slijepe osobe pored prava na bijeli štap, zaštitne naočale i govorni toplomjer mogu ostvariti pravo i na ručni sat za slijepe osobe i brajevu pisaću mašinu. Brajeva pisaća mašina se odobrava slijepim osobama osiguranicima Zavoda polaznicima osnovnog obrazovanja ili prekvalifikacije uz preporuku udruge slijepih da je osigurana osoba sposobna služiti se Brajevim pismom.

Sve detaljnije informacije o ostvarivanju prava na ova pomagala možete dobiti na kontakt telefon naše udruge 036 334-210 ii od svoga liječnika obiteljske medicine.

U nastavku prosljeđujemo link za donesenu Odluku:

Odluka o visini sudjelovanja u troškovima nabave ortopedskih i drugih pomagala

Udruga slijepih osoba će i dalje u suradnji sa nadležnim Zavodom zdravstvenog osiguranja nastaviti promovirati prava i mogućnosti slijepih osoba na području ostvarivanja prava iz oblasti obveznog zdravstvenog osiguranja.